кадър: Bulgaria ON AIR.А ако третият мандат отиде в БСП, депутатът

...
кадър: Bulgaria ON AIR.А ако третият мандат отиде в БСП, депутатът
Коментари Харесай

Хаджигенов: Ние дори не искаме места, нищо не искаме

кадър: Bulgaria ON AIR.

А в случай че третият мандат отиде в Българска социалистическа партия, депутатът сподели, че не биха подкрепили Българска социалистическа партия в ръководството на този стадий.

" Изправи се БГ! Ние идваме! " ще гласоподава плътно идната седмица, когато ще стане ясно дали ще бъде подкрепено проектокабинета на " ИТН ".

" Има голямо значение кой ще сложим в Народното събрание, както и кой ще сложим в държавното управление. Обсъдихме вероятните сюжети. Единодушно взехме решение, че групата ще гласоподава дружно, съгласно взетото решение - нещо, което ще се случи за първи път. Групата ще се събере във вторник следобяд, тогава ще вземем решение. Знаем състава, само че структурата на държавното управление я научихме от малкия екран ", съобщи заместник-председателят на ИБГНИ юрист Николай Хаджигенов в студиото на " Денят ON AIR ".

По думите му номинацията на Петър Илиев за вицепремиер демонстрира избран вид отношение на " ИТН ". И добави, че се пробва да си изясни за какво Има Такъв Народ упорства на Илиев, упреквайки медиите, че " ровят ".

" Същите тези хора, в качеството си на водещи, до през вчерашния ден развяваха флага на свободата на словото у нас, или по-скоро на неналичието ѝ. Сега внезапно медиите са отговорни, че намират дефекти на претендентите. А те даже още не са във властта ", разяснява още юристът.

" Днес получихме трети вид на декларацията, която се изчете в Народното събрание. Ние поставихме условия. От нас се чака да ги подкрепим. Защо упорстват да ги подкрепим? Естествено, че виновността ще е наша - те ще създадат държавно управление, само че виновността ще е наша. Тези упреци Борисов ги отправяше към хора като нас 12 години. На крив сценарист, шоуто му пречи ", посочи Хаджигенов пред Bulgaria ON AIR.

За възможен сюжет, при който на последващи избори ИБГНИ не влиза в Народното събрание, депутатът сподели, това би било превъзходна опция, защото тогава ще остави Българска социалистическа партия, ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ да вършат държавно управление.

" Ние даже не желаеме места, нищо не желаеме. Искаме ясни разграничителни линии. Това, което желаеме, е правораздаване, народна власт и господство на закона. Те ни бяха обещани ", уточни Хаджигенов.

" Ако от Българска социалистическа партия поумнеят политически и зарежат всички неща, които вършат по принцип, и показват третия мандат  - да може да се конструира държавно управление, тъй че да се реализира смяна, може би ", съобщи още юристът.

" Пеканов, Петков, Василев, Рашков, Стоилов - това са хората, чиито имена знаем, тъй като те работиха. В тази сложна обстановка имаме потребност от такива хора. Както виждате, Бойко Рашков докарва корупцията до нервност, ГЕРБ до нервност ", посочи Хаджигенов.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР